Juni 2023

  Dit jaar mogen we vieren dat De Herberg 45 jaar bestaat.  In 1978 is er vanuit verschillende kerken begonnen met het inloophuis als diaconaal initiatief voor de stad en haar inwoners. We zijn dankbaar dat we na al die jaren nog steeds die warme en liefdevolle plek kunnen zijn.  Veel van de lezers van deze nieuwsbrief hebben daar ook een grote bijdrage aan geleverd, als vrijwilliger, als vriend en anderzijds betrokkenen. Hartelijk bedankt voor jouw en jullie inzet en bijdrage!

  Ons verheugen over onze verjaardag is ook wat dubbel. Het mag duidelijk zijn dat in een ideale wereld een plek als De Herberg helemaal niet nodig is. Helaas zien we de groep dak- en thuislozen toenemen en wordt ook het gevoel van eenzaamheid steeds breder gevoeld. Aan bestaansrecht hebben we de afgelopen jaren niets ingeboet. We zijn dan ook dankbaar dat we zoveel jaar na de start een solide organisatie zijn waardoor we ons blijvend kunnen inzetten voor mensen waar het in de maatschappij voor schuurt. Dat we zoveel als mogelijk de plek kunnen zijn waar we omzien naar elkaar, dat we inspelen op wat nodig is vanuit presentie.

  Lees via deze link de hele nieuwsbrief.

  December 2022

  Warm de winter door. In De Herberg willen wij een warme plek bieden, zowel in contact met elkaar als ook letterlijk door een behaaglijke temperatuur. Dagelijks en vooral ook tijdens de kerstdagen. Lees in deze nieuwsbrief hoe wij daar invulling aan geven en ook hoe u daar een extra bijdrage voor kunt geven om de kosten van energie voor ons beheersbaar te houden.

  Oktober 2022

  In deze nieuwsbrief een pluim voor de vrijwilligers, werken aan de naamsbekendheid van De Herberg, (Europese) grenzen aan maatschappelijke opvang en de actie van VoedselSurplus. Lees via deze link de hele nieuwsbrief.

  Briefadres

  Briefadres is essentieel als je geen vaste woon- of verblijfplaats hebt. Lees hier het bericht over het onderzoek naar het belang van het aanbieden van briefadressen door De Herberg.