Bij De Herberg werken we veel met studenten van uiteenlopende opleidingen. In het afgelopen jaar hebben we bijvoorbeeld samengewerkt met HBO-studenten van Bedrijfskunde, Social Work, Theologie en Sociaal Juridische Dienstverlening en MBO-studenten van Social Work en Dienstverlening en Zorg.
    Eén van de stagiaires die nu mee werken is Rgat en zij deelt graag iets over haar stage bij De Herberg.

    Hoi, ik heet Rgat. Ik zit op Aventus en daar volg ik de opleiding Assistent Dienstverlening en Zorg. Voor deze opleiding loop ik stage bij De Herberg. Ik draai daar mee als gastvrouw in het inloophuis. Daarnaast kook ik soms soep en ben ik bezig met het schoonhouden en inrichten van verschillende ruimtes.

    Het werken met de mensen in het inloophuis vind ik leuk. Ik houd er van om mensen blij te maken en ik maak graag een praatje met hen. Ik leer veel in deze ontmoeting met andere mensen. Met sommige bezoekers moet ik bijvoorbeeld wat meer geduld hebben om ze beter te kunnen begrijpen en om de sfeer gezellig te houden.

    Ik leer ook van m’n collegae. Wanneer ik iets niet begrijp dan vraag ik er naar en leggen zij me het uit. Ik ben blij met mijn collegae.