Vrijwilligerswerk bij De Herberg

  Twee vrijwilligers aan het woord over hun inspirerende werk bij De Herberg.

  Kirsten: “In De Herberg willen wij onze bezoekers een veilige  plek bieden”

  Met ontzettend veel plezier doet Kirsten haar vrijwilligerswerk voor De Herberg. Wekelijks verzorgt zij één keer het eten en drinken tijdens de inloopmiddagen of tijdens de warme maaltijd. Daarnaast is zij verantwoordelijk voor het sturen van kaartjes bij verjaardagen en andere gelegenheden.

  Voor elkaar zorgen

  “In De Herberg vinden wij het belangrijk dat alle mensen meetellen en dat iedereen gelijk behandeld wordt¨, zegt Kirsten, “De bezoekers bieden wij een veilige plek en wij hebben geen oordelen over hen.” Kirsten vindt het erg fijn om haar steentje bij te dragen aan De Herberg. “Ons doel is om voor elkaar te zorgen”, aldus Kirsten.

  Lichamelijke beperking

  Als geen ander weet Kirsten hoe het is als het leven niet altijd vanzelfsprekend gaat. Kirsten zit in een rolstoel. “Net als de bezoekers loop ik ook tegen dingen aan in het leven”, zegt Kirsten, “Dat schept een band.¨ Daarnaast is Kirsten jonger dan de andere vrijwilliger, dit maakt  het contact met de bezoekers soms makkelijker.

  Fijn team

  Het contact met de andere vrijwilligers vindt Kirsten erg fijn. “Het zijn allemaal lieve mensen,” zegt Kirsten, “We doen allemaal ons best om het voor de bezoekers zo aangenaam mogelijk te maken.”

  Elly: “Je doet het echt voor de bezoekers, het zijn gewone mensen die wat liefde en aandacht kunnen gebruiken.”

  Elly is al sinds 1994 trouwe vrijwilliger in De Herberg. Iedere maandagochtend maakt zij samen met andere vrijwilligers – het inloophuis aan de Deventerstraat 40 schoon.

  Een mooi alternatief

  “In 1994 ben ik door omstandigheden in de WAO gekomen”, zegt ze. Ook in haar werk zette zij zich in voor andere mensen, ze werkte namelijk in de zorg. “Ik wilde graag iets blijven doen voor de medemens
  en mij nuttig blijven voelen”, aldus Elly. Het doen van vrijwilligerswerk bij De Herberg heeft raakvlakken met de kerk, dit past erg goed bij haar. Na enkele jaren WAO is ze weer aan het werk gegaan maar haar vrijwilligerswerk bij de Herberg is ze met veel plezier blijven doen.

  Regelmatig een praatje

  In het werk wat ze voor De Herberg doet heeft zij weinig contact met de bezoekers, toch maakt zij regelmatig een praatje met hen. “Ik vind het prettig om een praatje te maken met de bezoekers”, zegt Elly, “Het werk wat ik doe, doe ik echt voor hun.”
  Met de andere vrijwilligers heeft ze een goede band. Het is altijd erg gezellig op de maandagochtend in De Herberg. De vrijwilligers drinken koffie met elkaar en kletsen lekker bij.

  Verrijking

  Volgens Elly is het doen van vrijwilligerswerk voor De Herberg een enorme verrijking in je leven. “Je doet het echt voor de bezoekers”, zegt ze, “het zijn gewone mensen die wat liefde en aandacht kunnen gebruiken.”

  Actuele vacatures

  Wil je – net als Kirsten en Elly – je in gaan zetten voor De Herberg? Je bent van harte welkom, wij zijn continu op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Bekijk hieronder onze vacatures of neem contact op met Moniek Mol of Arjanne Aarts.

  Ja, ik heb interesse om vrijwilliger te worden.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.