Stichting De Herberg Apeldoorn zoekt vanwege uitbreiding van haar activiteiten voor een periode van één tot drie jaar een

  Project-Initiator (m/v)

  voor 20 uur per week

  De Herberg Apeldoorn

  ‘De Herberg’  is  een inloopvoorziening waar mensen zich thuis mogen voelen. Iedereen is welkom, ongeacht sociale, religieuze, culturele of persoonlijke achtergrond of problematiek, waarbij de doelgroep zich overwegend laat kenmerken door dak- en thuisloze mensen.

  Onze ambitie voor de toekomst is dat we mensen met kwetsbaarheden (sociaal, emotioneel, psychisch, fysiek) nog meer een plek kunnen bieden waar ze zich gekend mogen weten, zich welkom mogen voelen én uitgenodigd mogen voelen om zich te ontwikkelen. In nieuwe activiteiten willen we bezoekers de mogelijkheid bieden  bewuster te groeien in dat wat zij willen en nodig hebben (bijv. positiever zelfbeeld, talenten ontwikkelen, structuur krijgen in het dagprogramma  etc). We gaan hierbij uit van datgene wat voor de bezoeker haalbaar lijkt. Onze activiteiten en aanpak is erop gericht  dat de bezoeker zich kan ontwikkelen in balans, veerkracht en levenskunst. Voor de één betekent dit een klein stapje dat groots is en voor de ander betekent dit een grote stap die groots is. De regie hiervan ligt bij de bezoekers, wat wij hiervoor bieden is een cultuur die uitnodigt en -wanneer dit aansluit- uitdaagt.

  De Herberg is gevestigd aan de Deventerstraat 40 in Apeldoorn-Centrum. Voor meer informatie zie www.deherberg-apeldoorn.nl

  In 2021 hebben bestuur en algemeen coördinator het beleidsplan Visie2025 opgesteld, waarbij is ingezet op continuïteit van het huidige aanbod, verbreding van activiteiten en aanboren en behouden nieuwe financieringsstromen.

  Voor het beleidsplan is projectsubsidie ontvangen voor de duur van 1 jaar met uitzicht op verlenging van de subsidie voor de gehele projectduur van 3 jaar.

  Belangrijkste werkzaamheden

  De project-initiator geeft projecten/initiatieven vanuit het beleidsplan Visie2025 vorm. Van uitwerking van het idee tot en met implementatie. Ook de begeleiding in de eerste periode na realisatie en de borging bij vrijwilligers is de verantwoordelijkheid van de project-initiator.

  Samen met de algemeen coördinator worden de plannen vanuit het beleidsplan verdeeld, waarna de project-initiator zelfstandig verantwoordelijk is voor de uitwerking en realisatie van de afgesproken initiatieven.

  De project-initiator legt verantwoording af aan het bestuur van de stichting. De voorzitter van de stichting is door het bestuur aangewezen als leidinggevende van de algemeen coördinator en de project-initiator.

  Functie-eisen

  De project-initiator die wij zoeken

  • heeft een hbo werk- en denkniveau en heeft affiniteit met het domein Social Work/Maatschappij & Welzijn;
  • is in staat projectmatig te werken, daarbij het initiatief te nemen en innovatief te kijken naar de behoefte van de doelgroep;
  • is in staat communicatief zich in te leven in de doelgroep en daarbij de verantwoordelijkheid bij de ander te laten;
  • ondervindt plezier in het organiseren, samenwerken, plannen en ook delegeren;
  • heeft veel zelfvertrouwen en is stressbestendig;
  • coacht graag en kan van daaruit het team van vrijwilligers uitbouwen en ondersteunen.

  Wij bieden

  • een team van enthousiaste en gedreven vrijwilligers;
  • samenwerken en samen invullen van de werkzaamheden met de algemeen coördinator;
  • veel vrijheid om een eigen invulling te geven aan de functie;
  • een dienstverband voor in eerste instantie de duur van 1 jaar met de mogelijkheid tot verlenging van maximaal 2 jaar;
  • arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met de zwaarte van de functie. Wij hanteren daarbij de arbeidsvoorwaardenregeling van de Protestantse Kerk in Nederland.

  Informatie en solliciteren

  Meer informatie over deze functie is te verkrijgen bij René Wingelaar (voorzitter) via het e-mail adres voorzitter@deherberg-apeldoorn.nl of telefonisch 06 536 75 053. Een uitgebreider functieprofiel is op aanvraag beschikbaar.

  Reageren kan tot en met 15 mei 2022 door je CV en motivering te sturen aan het hiervoor genoemde e-mailadres. De eerste gesprekken met de sollicitatiecommissie staan gepland op 25 mei 2022 in de ochtend.